SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/005 | 4032 Debrecen, Jerikó u. 17.

Intézmény logo

Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. okt. 24.


Dehir.hu

  Dóczy Gedeon-díjat kapott iskolánk igazgatónője

  Október 23-a, az 1956-os forradalom és szabadságharc kezdetének 67., valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 34. évfordulója tiszteletére Debrecen önkormányzata ünnepi közgyűlést rendezett a Kölcsey Központban. A hagyományok szerint a város ebből az alkalomból azokat a polgárait köszönti, akik kimagasló értékeket hoztak létre a tudomány, a művészet, a környezetvédelem és idegenforgalom, az egészségügy, a szociális tevékenység, a sport vagy az építészet területén.

  Dóczy Gedeon-díjat kapott iskolánk igazgatónője

  Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora az eseményen kiemelte, az egyetem nagyon sokat köszönhet a városnak, többek között a létét is. Hangsúlyozta, az intézménynek és a városnak ugyanazok az értékei, és közös célokért dolgoznak.

  Papp László polgármester beszédében örömét fejezte ki, hogy az egyetem és a város együtt ünnepel, különösen azért mert 1956. október 23-án az egyetem és az egyetemi diákság nagy szerepet játszott abban, hogy a város méltó legyen 1848-49-es hagyományaihoz, a szabadság eszméjéhez. Mint mondta, az ország nagy forradalmai szorosan összefonódtak Debrecen polgárainak szabadságszeretetével:

  büszkének kell lennünk arra, hogy 67 éve a debreceni diákok felvonulása volt a forradalmi események nyitánya,

  akikhez aztán csatlakoztak művészek, munkások és hivatalnokok. Felidézte, ahogy az első tüntetés is Debrecenben zajlott, megrendülten gondolunk arra, hogy itt adták ki az első tűzparancsot is. A sortűznek két halálos áldozata volt, emellett harmincan megsebesültek. Hangsúlyozta, az '56-os hősök áldozata nem volt hiábavaló. Ugyan több mint három évtizeddel később, de a diktatúra véget ért. 

  Beszéde végén a kitüntetetteket méltatta, akik a városnak is hatalmas szolgálatot tettek munkásságukkal. 

  Nagyné Oláh Katalin 40 éve gyakorló pedagógus, 23 éve vezeti a Debreceni Szakképzési Centrum Beregszászi Pál Technikumát és Kollégiumát. . Alapképzettsége szerint magyar nyelv és irodalom-történelem szakos középiskolai tanár, mesterpedagógus. 2002-ben közoktatási vezető pedagógus szakvizsgát tett, 2018-ban pedig köznevelési mestervezető szakképzettséget szerzett. A városban napjainkban zajló fellendülés, a gazdasági változások olyan elvárásokat támasztanak a szakképzési rendszerrel szemben, melyeknek csak olyan szemlélettel lehet megfelelni, mellyel a vezető felismeri a lehetőségeket a változások közepette, és ezt a maga és diákjai, ezáltal a város gazdasági fejlődése szolgálatába képes állítani.

  Nagyné Oláh Katalin ilyen vezetője a technikumnak. Tevékenységét határozottság, munkabírás, szakmai tudás, kiváló kommunikáció, innováció, nyitottság, őszinteség, konfliktuskezelési képesség jellemzi. Fejlődésre, megújulásra képes, menedzser típusú igazgató. Folyamatosan fejlesztette szakmai és vezetői tudását annak érdekében, hogy minél jobban megfeleljen a kihívásokkal teli szakképzési, gazdasági elvárásoknak. A Debreceni Szakképzési Centrum 2022-ben A debreceni szakképzésért díjat adományozta neki a szakképzés elkötelezett és szolgálatkész képviseletéért, példamutató szakmai, pedagógiai és vezetői kompetenciái elismeréseként.

  A Debrecen Televízió kisfilmje Nagyné Oláh Katalinról ezen a linken megtekinthető.

   

  Forrás: dehir.hu

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Megválasztották a DSZC új diáknagyköveteit

  Megválasztották a DSZC új diáknagyköveteit

  Idén is meghirdette „DSZC nagykövet leszek”! pályázatát a Debreceni Szakképzési Centrum. A megtisztelő címet egy évre kapják a „mini-influenszerek” – idén 16 tanuló vehette át a kinevezést, köztük iskolánk tanulói, Rácz Levente Sándor és Szentjóbi Péter.

  2024. máj. 17.


  Kovács Szandra

  Kollégiumi ballagás

  Kollégiumi ballagás

  Kollégiumunkban 2024. május 25-én került sor a végzősök ballagására, ahol 13 végzős diák méltóképpen búcsúzhatott el a diáktársaktól, tanároktól és a kollégiumtól.

  2024. máj. 8.


  DSZC Beregszászi

  EJMSZ mentoráltunk: Matócsi Bendegúz

  EJMSZ mentoráltunk: Matócsi Bendegúz

  Az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ) 2023/2024 tanévre meghirdetett pályaorientációs országos mentorprogramjában 13 mentor és 16 mentorált diák vett részt; a mentorok a szövetség partnercégeinek mérnökei voltak.

  2024. máj. 2.


  DSZC Beregszászi


  Partnereink

  SZC logo

  Debreceni Szakképzési Centrum


  Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégium

  4032 Debrecen, Jerikó u. 17.

  Telefon: +36 52 503 150 (iskola)

  E-mail: titkarsag kukac dszcberegszaszi.hu

  OM azonosító: 203033/005

  Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002426


  2024Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégium