SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/005 | 4032 Debrecen, Jerikó u. 17.

Intézmény logo

Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. okt. 24.


Dehir.hu

    Dóczy Gedeon-díjat kapott iskolánk igazgatónője

    Október 23-a, az 1956-os forradalom és szabadságharc kezdetének 67., valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 34. évfordulója tiszteletére Debrecen önkormányzata ünnepi közgyűlést rendezett a Kölcsey Központban. A hagyományok szerint a város ebből az alkalomból azokat a polgárait köszönti, akik kimagasló értékeket hoztak létre a tudomány, a művészet, a környezetvédelem és idegenforgalom, az egészségügy, a szociális tevékenység, a sport vagy az építészet területén.

    Dóczy Gedeon-díjat kapott iskolánk igazgatónője

    Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora az eseményen kiemelte, az egyetem nagyon sokat köszönhet a városnak, többek között a létét is. Hangsúlyozta, az intézménynek és a városnak ugyanazok az értékei, és közös célokért dolgoznak.

    Papp László polgármester beszédében örömét fejezte ki, hogy az egyetem és a város együtt ünnepel, különösen azért mert 1956. október 23-án az egyetem és az egyetemi diákság nagy szerepet játszott abban, hogy a város méltó legyen 1848-49-es hagyományaihoz, a szabadság eszméjéhez. Mint mondta, az ország nagy forradalmai szorosan összefonódtak Debrecen polgárainak szabadságszeretetével:

    büszkének kell lennünk arra, hogy 67 éve a debreceni diákok felvonulása volt a forradalmi események nyitánya,

    akikhez aztán csatlakoztak művészek, munkások és hivatalnokok. Felidézte, ahogy az első tüntetés is Debrecenben zajlott, megrendülten gondolunk arra, hogy itt adták ki az első tűzparancsot is. A sortűznek két halálos áldozata volt, emellett harmincan megsebesültek. Hangsúlyozta, az '56-os hősök áldozata nem volt hiábavaló. Ugyan több mint három évtizeddel később, de a diktatúra véget ért. 

    Beszéde végén a kitüntetetteket méltatta, akik a városnak is hatalmas szolgálatot tettek munkásságukkal. 

    Nagyné Oláh Katalin 40 éve gyakorló pedagógus, 23 éve vezeti a Debreceni Szakképzési Centrum Beregszászi Pál Technikumát és Kollégiumát. . Alapképzettsége szerint magyar nyelv és irodalom-történelem szakos középiskolai tanár, mesterpedagógus. 2002-ben közoktatási vezető pedagógus szakvizsgát tett, 2018-ban pedig köznevelési mestervezető szakképzettséget szerzett. A városban napjainkban zajló fellendülés, a gazdasági változások olyan elvárásokat támasztanak a szakképzési rendszerrel szemben, melyeknek csak olyan szemlélettel lehet megfelelni, mellyel a vezető felismeri a lehetőségeket a változások közepette, és ezt a maga és diákjai, ezáltal a város gazdasági fejlődése szolgálatába képes állítani.

    Nagyné Oláh Katalin ilyen vezetője a technikumnak. Tevékenységét határozottság, munkabírás, szakmai tudás, kiváló kommunikáció, innováció, nyitottság, őszinteség, konfliktuskezelési képesség jellemzi. Fejlődésre, megújulásra képes, menedzser típusú igazgató. Folyamatosan fejlesztette szakmai és vezetői tudását annak érdekében, hogy minél jobban megfeleljen a kihívásokkal teli szakképzési, gazdasági elvárásoknak. A Debreceni Szakképzési Centrum 2022-ben A debreceni szakképzésért díjat adományozta neki a szakképzés elkötelezett és szolgálatkész képviseletéért, példamutató szakmai, pedagógiai és vezetői kompetenciái elismeréseként.

    A Debrecen Televízió kisfilmje Nagyné Oláh Katalinról ezen a linken megtekinthető.

     

    Forrás: dehir.hu

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Főszerepben a környezettudatosság

    Főszerepben a környezettudatosság

    A 10. d osztály részt vett a Hajdú-Bihar Megyei Élelmiszermentő Egyesület által szervezett környezetvédelmi és edukációs programon a Debrecenben, a Kölcsey Központban 2024. április 22-én.

    2024. ápr. 25.


    DSZC Beregszászi

    Használd ki a lehetőséget, jelentkezz DSZC Nagykövetnek!

    Használd ki a lehetőséget, jelentkezz DSZC Nagykövetnek!

    Ismét nagy várakozással keressük Nagyköveteinket, akik korosztályuk hangjaivá válnak és betekintést adnak a szakmájuk rejtelmeibe és iskolájuk életébe.

    2024. ápr. 19.


    DSZC Beregszászi

    Kollégiumi szavalóverseny

    Kollégiumi szavalóverseny

    József Attila születésnapján, április 11-én a költészetet ünnepeljük, így iskolánk kollégiumában a Költészet napja alkalmából április 9-én Szavalóversenyt rendeztünk, ezzel is kifejezve tiszteletünket a magyar költőknek, a költészetnek.

    2024. ápr. 15.


    DSZC Beregszászi


    Partnereink

    SZC logo

    Debreceni Szakképzési Centrum


    Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégium

    4032 Debrecen, Jerikó u. 17.

    Telefon: +36 52 503 150 (iskola)

    E-mail: titkarsag kukac dszcberegszaszi.hu

    OM azonosító: 203033/005

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002426


    2024Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégium