SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/005 | 4032 Debrecen, Jerikó u. 17.

Intézmény logo

Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Projektek

Határtalanul! – Együttműködés szakképző iskolák között - Debreceni kirándulás (2017. december)

2017. 12. 05-09. között a nagykaposi Stredná odborná škola - Szakközépiskola 4 tanára és 40 diákja látogatott el a „Határtalanul!” program keretében Debrecen városába, iskolánkba.
Az itt töltött napok alatt nagyon sok programban vettek részt, együtt iskolánk tanulóival. Dienes Zoltán Tibor szakmai igazgatóhelyettes és Juhász-Mázló Ibolya gyakorlati oktatásvezető bemutatta nekik iskolánkat – tanműhelyeinket és tantermeinket. Megismerték a Debreceni SZC Beregszászi Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában folyó képzéseket. Irodalmi-történelmi sétát szerveztünk Debrecenben, melynek során többek között felkerestük a Nagytemplomot, a Református Kollégiumot, a Nagykönyvtár Arany János-emlékkiállítását, a Debreceni Egyetem főépületét és a Nagyerdő nevezetességeit (Békás-tó, szoborpark, Stadion, stb.). Vendégeink és diákjaink felkeresték a National Instruments debreceni üzemét is, ahol megismerkedtek az elektrotechnikai-elektronikai gyártási folyamatokkal is.
Nagy sikere volt a budapesti kirándulásnak is, melynek során felkerestük a Petőfi Irodalmi Múzeum kiállításait (Szabó Magda, Arany János és Petőfi Sándor), illetve a Budai Vár nevezetességeit: Mátyás templom, Halászbástya, Sándor palota.
A novemberi utunk során megtervezett áramkörök megépítésére most került sor iskolánkban. Bár a résztvevő tanulók iskoláink 10-12. évfolyamáról kerültek ki, mégis mindenkinek sikerült megépítenie a futófény-áramkört, illetve a szabályozható tápegységet.
Most következik majd a pályázatot lezáró Témanap, de ezzel csak a hivatalos rész ér véget. Ismerősibaráti kapcsolatok születtek és tudjuk, hogy találkozni fogunk még! Örülünk, hogy megismerhettük
Magyar Enikő igazgatóhelyettes asszonyt, kollégáit – Ferkó Évát, Mihók Beátát, Gajdos Mareket és Jáger Istvánt - valamint diákjaikat!

    2_beszámoló.pdf

Letöltés

Partnereink

SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum


Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégium

4032 Debrecen, Jerikó u. 17.

Telefon: +36 52 503 150 (iskola)

E-mail: titkarsag kukac dszcberegszaszi.hu

OM azonosító: 203033/005

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002426


2024Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégium