SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/005 | 4032 Debrecen, Jerikó u. 17.

Intézmény logo

Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Projektek

Határtalanul! Kárpátaljai szolidaritási program

 

2019. március 7-10. között a Debreceni SZC Beregszászi Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája nevelőtestületének tagjai vettek részt a szolidaritási program sikeres pályázata keretében szervezett kiránduláson. A program célja, hogy a rászoruló kárpátaljai oktatási intézményeket támogassuk adománnyal, mert a működésük, megmaradásuk elengedhetetlenül fontos az ott élő magyarság számára. Iskolánk tanárai a Batári Elemi Iskolába vitték el az adományukat. Ez az apró, kevesebb, mint 50 főt számláló iskola olyan mély és megindító szeretettel fogadott minket, hogy nincsenek is méltó szavak ennek bemutatására. Az apró iskola minden kis diákja szerepelt abban a nagyon színvonalas műsorban, melyet bemutattak, amely méltóan tükrözte azt a nagyszerű tanítói, tanári munkát, amit ottani kollégáink végeznek.
A megható fogadtatás után bemutatták nekünk az apró falu templomait és a helyi Tüzes-biofarmergazdaság lekvárfőző manufaktúráját. Kárpátaljai kirándulásunkon felkerestük még a nagyszőlősi Perényi-kastélyt, látogatást tettünk a munkácsi várban, Kárpátalja legszebb történelmi műemlékében. Utazásunk során koszorúztunk a Szolyvai Emlékparkban, megnéztük a ma szanatóriumként működő beregvári Schönborn-kastélyt és történelmi sétát tettünk Beregszászban.
Mindannyiunk számára igazolódott, hogy a külhoni, de különösen a kárpátaljai magyarsággal való szolidaritás nagyon fontos. Támogatásunk a legméltóbb helyre került.

    Határtalanul! Kárpátaljai szolidaritási program.pdf

Letöltés

Partnereink

SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum


Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégium

4032 Debrecen, Jerikó u. 17.

Telefon: +36 52 503 150 (iskola)

E-mail: titkarsag kukac dszcberegszaszi.hu

OM azonosító: 203033/005

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002426


2024Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégium