SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/005 | 4032 Debrecen, Jerikó u. 17.

Intézmény logo

Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Projektek

Rákóczi Szövetség: Március 15-i Diákutaztatási pályázat

A diák szemével
A Rákóczi Szövetség által lehetőséget kaptunk, hogy 2018. március 15-én a Debreceni SZC Beregszászi Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájával az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulójának megünneplésére a romániai Margittára utazzunk. Debrecenből a Kishegyesi úti Tesco parkolójából indultunk. Iskolánkból Igazgatóasszony, 4 kísérőtanár és 40 fő tanuló vett részt az utazáson.
A nyírábrányi határátkelőt elhagyva a program első helyszíne a Margittai Református templomban volt, ahol részletes tájékoztatást kaptunk a templom történetéről, a templom felújításáról.
A következő helyszín a Horváth János Elméleti Líceum volt, ahol az iskola igazgatója tájékoztatott minket az iskola történetéről. Elmesélte, hogy milyen küzdelmek által jöhetett létre ez az iskola, ahol a gyerekek végre magyar nyelvű oktatásban részesülhetnek. Az iskolában meleg fogadtatásban részesültünk. Később az iskolából elindultunk a helyi Művelődési Házba, ahol a mi iskolánk és a Horváth János iskola tanulóinak előadásait láthattuk a szabadságharc megemlékezéséről. Az előadás után a városban egy rövid sétát tettünk. Később, a sétát követően Margittáról Székelyhídra utaztunk. Székelyhídon egy rövid városnézés után megnéztük a római katolikus templomot.
Hazafelé útban megálltunk az Érkörtvélyesen lévő kis falumúzeumban. A múzeumban tárlatvezetést kaptunk a régi idők használati tárgyairól, és betekintést nyerhettünk egy régi iskola tantermébe. A múzeumi látogatás végén megvendégeltek minket finom szendvicsekkel.
Összességében a programok jók voltak, szép és tartalmas élményekkel gazdagodtam.

    Margittai-utazás-beszámoló.pdf

Letöltés

Partnereink

SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum


Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégium

4032 Debrecen, Jerikó u. 17.

Telefon: +36 52 503 150 (iskola)

E-mail: titkarsag kukac dszcberegszaszi.hu

OM azonosító: 203033/005

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002426


2024Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégium