SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/005 | 4032 Debrecen, Jerikó u. 17.

Intézmény logo

Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. máj. 8.


DSZC Beregszászi

    Idén is megválasztottuk nagyköveteinket

    "DSZC nagykövet leszek!" címmel idén is versenyt hirdetett a nappali képzésben tanuló diákjai számára a Debreceni Szakképzési Centrum. A centrumvezetés döntése alapján 9 diák érdemelte ki a nagyköveti címet. Ők a következő egy évben a szakképzés nyújtotta lehetőségeket népszerűsítik majd a centrum rendezvényein és közösségi oldalain. A pályázat győzteseinek díjazására május 4-én, csütörtökön került sor.

    Idén is megválasztottuk nagyköveteinket

    Az eseményen elsőként Tirpák Zsolt kancellár köszöntötte a fiatalokat. Kiemelte: nagykövetnek lenni különleges feladat a diplomáciában és egy intézmény életében egyaránt. A kancellár elmondta: amikor a diákok születtek, akkoriban szakképzésbe jelentkezni másodrangú dolog volt, sok fiatal akkor választotta a szakmatanulást, amikor nem sikerült felvételt nyernie gimnáziumba. A világ viszont megváltozott, ma már szakképzésbe jelentkezni sok tekintetben kimagasló dolog. Egyrészt, biztos egzisztenciát jelent, hiszen mindig van egy kiindulópont, van mire építkezni, továbbá a szakképzésben tanulók az átlagnál szélesebb körű ismeretekre tesznek szert tanulmányaik alatt. A kancellár a szakmák fontosságát is hangsúlyozta. Rámutatott, nincs élet a pék, a szakács, a pincér, az autószerelő vagy éppen a burkoló nélkül. Tirpák Zsolt hangsúlyozta, a nagykövetnek választott diákok tudják a szakképzést a leghitelesebben bemutatni és ők tudnak a legtöbbet tenni azért, hogy a szakma becsülete még nagyobb rangú legyen. A kancellár azt is elárulta, hogy diákjaik gazdasági partnervállalataik elismerését is kivívták, akik úgy nyilatkoztak, hogy a magyar szakképzős tanulók olyan színvonalat képviselnek, akárcsak a német diákok, viszont sokkal kishitűbbek és szerényebbek, mint nyugat-európai társaik. Ezen változtathatnak a jövőben a nagykövetek, akik önbizalmat adhatnak diáktársaiknak és felhívhatják rá a figyelmet, hogy a baráti társaságukban vagy a digitális térben vállalják és legyenek büszkék arra a szakmára, amit választottak.

    A pályázat részleteit Szőgyényi Adrienn ügyfélszolgálati- és marketing csoportvezető-helyettes ismertette. Mint mondta, a DSZC nagykövet leszek! versenyt 1 évvel ezelőtt hívták életre azzal a céllal, hogy a Debreceni Szakképzési Centrum intézményeit és képzési kínálatát diákok segítségével mutassák be az általános iskolás tanulóknak, szüleiknek vagy éppen az érettségi után szakmát szerezni vágyó fiataloknak. A szakképzésben tanulók ugyanis meg tudják mutatni a kortársaknak, hogy milyenek a mindennapok az iskolában, miért érdemes az adott intézményben továbbtanulni vagy egy bizonyos szakma mennyi érdekességet rejt magában. A csoportvezető-helyettes elmondta: a versenyre a nappali képzésben tanuló diákok maximum egyperces videóval pályázhattak, melyben iskolájukat vagy szakmájukat ismertették. Hangsúlyozta: rendkívül színvonalas művek érkeztek a versenyre. Volt, aki gépjármű-mechatronikai technikus vagy éppen cukrász tanulóként pályázott a nagyköveti címre, de leendő hűtő- és szellőzésrendszer-szerelőktől és logisztikai technikusoktól is érkeztek pályaművek. Végül a centrumvezetés döntése alapján 9 diák érdemelte ki azt, hogy 1 évre a DSZC nagykövete legyen. Az ő videóik jövő héttől tekinthetők majd meg a DSZC TikTok-csatornáján és reményeink szerint ezen a felületen gyakori vendégek lesznek majd. Az új nagykövetekkel személyesen is lehet majd találkozni május 13-án a Debreceni Szakmafesztiválon. Szőgyényi Adrienn köszönetet mondott az elmúlt év legaktívabb nagyköveteinek. Hatan közülük mentorokként segítik majd az újonnan megválasztott nagykövetek munkáját.

    Jenei Ákos, a Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Technikum 12.C épületgépészet osztályos tanulója is mentor nagykövet lett, ő az elmúlt év tapasztalatairól beszélt diáktársainak. Elmondta, osztályfőnöke bíztatására jelentkezett a versenyre, amit nem bánt meg, hiszen nagyon sok értékes tapasztalatot szerzett, új embereket ismerhetett meg és új feladatokban próbálhatta ki magát. Felidézte, hogy profi fotók készültek róla és a többi nagykövetről, így iskolájuk arcaiként a DKV járatain, különböző médiafelületeken és pályaorientációs kiadványokon szerepeltek, ezzel is támogatva a beiskolázást. Ezen túl videókat, interjúkat is készítettek a DSZC, továbbá intézményük közösségi oldalaira. Ezen felül pedig több pályaorientációs és városi rendezvényen képviselték iskolájukat és a Debreceni Szakképzési Centrumot. Az új nagyköveteket arra bíztatta, hogy legyenek aktívak, vegyenek részt minél több programban és ne féljenek kipróbálni magukat új helyzetekben.

    GALÉRIA

    Idén is megválasztottuk nagyköveteinket

    dszc_10_c69d940dbc.jpg
    dszc_1_f55ad2b13e.jpg
    dszc_6_ff1cefacc0.jpg

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Nyílt napok a Beregszásziban

    Nyílt napok a Beregszásziban

    Kedves Pályaválasztó Diákok! Kedves Szülők! Idén is megszervezzük nyílt napjainkat, melyeken betekintést nyerhettek iskoláink életébe. Látogassatok el intézményeinkbe, üljetek be tanóráinkra, beszélgessetek diákjainkkal és oktatóinkkal, ismerjétek meg a szakképzés nyújtotta lehetőségeket!

    2024. okt. 14.


    DSZC Beregszászi

    Gazdálkodj okosan!

    Gazdálkodj okosan!

    A Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégium 10.d osztályos tanulói Már Tamás igazgatóhelyettes úr és Füzes Veronika oktató asszony kíséretében egy izgalmas és tanulságos napot töltöttek Nyíregyházán, ahol részt vettek az OTP Fáy András Alapítvány által szervezett tréningen2024. október 11-én.

    2024. okt. 14.


    DSZC Beregszászi

    Döntőben a Beregszászi

    Döntőben a Beregszászi

    Iskolánk is részt vett a Debrecen24 vetélkedő előselejtezőjén, melynek helyszíne a Nagyerdei Stadion volt. 16 csapat mérte össze tudását a verseny során, ahol logikai - kreatív, ügyességi - és sport feladatokat kellett megoldani a diákoknak, valamint a csapat egyik egysége városfelfedező játékban próbálhatta ki magát. Az izgalmas, élményekkel teli programot sorverseny zárta. Az induló 16-ból 12 csapat jutott a tavasszal megrendezendő döntőbe, ahová iskolánk a 7. helyen kvalifikálta magát.

    2024. okt. 14.


    DSZC Beregszászi


    Partnereink

    SZC logo

    Debreceni Szakképzési Centrum


    Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégium

    4032 Debrecen, Jerikó u. 17.

    Telefon: +36 52 503 150 (iskola)

    E-mail: titkarsag kukac dszcberegszaszi.hu

    OM azonosító: 203033/005

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002426


    2024Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégium